Quan cantes un matra o medites, descarregues el subconscient, desenvolupes una ment neutra, acceptes, perdones el teu passat i t’eleves, és així com funciona. “

Yogui Bhajan

Amb kundalini comencem cantant 2 mantres però si no et ve de gust, vibres en silenci. Primer ens sintonitzem amb adi mantra: “ong namo guru dev namo” que cantem tres vegades; aquest mantra ens conecta amb la consciència creadora infinita i el nostre mestre interior.

Després recitem el mandala charan mantra: “aad gurey nameh, jugaad gurey nameh. sat gurey nameh, siri guru dev-e nameh” que és un mantra de protecció.

Aquesta pràctica centra, relaxa tensions i calma la ment per a estar obert a ser guiat/da.

Tot seguit fem uns exercicis per a començar a activar el cos i despertar la columna i iniciem la kriya: conjunt d’exercicis que treballen per a aconseguir un resultat específic i treballen cos, ment i ànima. Aquests exercicis –asanas- acompanyats són acompanyats sovint pel moviment, mantra, respiracions concretes, enfoc, bandhas (tancaments energètics) mudras (posicions de les mans)…

Relaxació: després d’haver movilitzat l’energia i ahver exercitat el cos, passem a fase de repòs, estirats/es sobre l’esquena per tal d’assimilar els efectes de la kriya.

Meditació: en kundalini hi ha diverses mediatcions més o menys mogudes, la majoria de vegades acompanyades de mantres i mudres i respiracions concretes. la meditació ens ajuda a despertar els recursos que tenim interiorment per a poder enfrontar els reptes que ens presenta la vida de forma cosncient i tenir la seguretat de respondre a ells amb actitud tranquila i sentir-nos en pau amb nosaltres mateixos.

Tanquem la sessió compartint l’energia treballada amb aquells que et vinguin a la ment i entonant el mantra del sol etern “el sol etern t’il·lumina, l’amor t’envolta i la llum pura interior guia el teu camí”.

Acabem cantant 3 vegades “sat nam” i per últim, alumnes i professor/a se saluden portant el cap al terra, sota el cor, com a signe de respecte i agraiment a l’infinit. Saludar d’aquesta manera porta la circulació al cervell i estimula el procés d’absorvir el que s’ha ensenyat i obre el cor anant mñes enllà de l’acceptació mental de les ensenyances i obrir el cor a rebre-les.

Tot plegat té una durada d’entre 1h’15-1h30

En kundalini yoga el més important és la teva experiència. Va directament al teu cor. no hi ha paraules per a definir l’experiència.

Yogui Bahjan